Najlepsze przepisy - Jedzeniowy - Przepis w Garze

Przekąska

przepisy jedzeniowy Jakub Zieliński

Przepisy od jedzeniowy.com – Jakub Zieliński

JEDZENIOWY.COM to prowadzony przez Kubę blog zawierający przepisy na wegetariańskie i wegańskie dania. Przepisy kierowane są do wegan i wegetarian, ale także do mięsożerców, którzy chcieliby spróbować nowych smaków! Kuba o sobie: „Mogłem zostać blogerem modowym, ale uznałem, że rozsądniej będzie pisać o jedzeniu”. Jeśli chodzi o życiowe priorytety, to smaczne jedzenie jest dla niego zdecydowanie wyżej, niż pełna szafa (chyba że mówimy o szafie pełnej akcesoriów kuchennych). Wiecznie brakuje mu czasu, przez co jego hobby stało się rozciąganie doby. W nadprogramowym czasie gotuje, fotografuje i pisze.

 W kuchni preferuje eksperymenty, niż ścisłe trzymanie się przepisów – gotowanie według niego powinno być przede wszystkim świetną zabawą, a nie przykrym obowiązkiem! Jedyne co może wtedy grozić, to nieudane danie, lecz z każdej porażki można wyciągnąć wnioski – i to właśnie jego zdaniem jest w gotowaniu najważniejsze – doskonalenie własnego warsztatu przez eksperymenty i doświadczenia. Kuba sugeruje: nie można popadać w monotonię i gotować w kółko tego samego. Osobiście uważa, że jedzenie powinno łączyć, a nie dzielić – radość ze wspólnego posiłku jest o wiele lepsza, niż toczenie bojów o kulinarne poglądy i preferencje. Szkoda czasu na walki, przecież wtedy można jeść.

  • Przepis na Pieczone warzywa korzeniowe
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczone warzywa korzeniowe (3 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Pieczone buraki, cebula, marchewka – to moje ulubione trio. A do smaku, żeby nie było nudno, pieczone ziemniaki, czosnek, pietruszka, bataty, seler – im więcej warzyw, tym lepiej.

  • Przepis na Czekoladowy krem z czerwonej fasoli
    Label
    W E G E

    Przepis na Czekoladowy krem z czerwonej fasoli (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Czekoladowy mus z czerwonej fasoli, czyli półpuste kalorie – jest trochę klasycznych słodyczy, czyli czekolady, ale jest też pożywna czerwona fasola, która zawiera sporo białka i błonnika.

  • Przepis na Ciasteczka z ciecierzycy
    Label
    W E G E

    Przepis na Ciasteczka z ciecierzycy (11 sztuk) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Moje fit ciastka z czekoladą mają wiele zalet – zawierają dużo białka (jedno ciastko ma go prawie 3 gramy!), są bezglutenowe, są słodzone naturalnym syropem

  • Przepis na Daktylowe batoniki z amarantusem
    Label
    W E G E

    Przepis na Daktylowe batoniki z amarantusem (6 sztuk) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Daktylowe batoniki przygotowuje się bardzo szybko – wystarczy zmielić daktyle z masłem orzechowym i wiórkami kokosowymi, dodać amarantus i pokroić – batoniki gotowe!

  • Przepis na Wrapy z hummusem i suszonymi pomidorami
    Label
    W E G E

    Przepis na Wrapy z hummusem i suszonymi pomidorami (1 porcja) | zero waste

    0 out of 5
    7,99  z VAT

    Wrapy z hummusem i suszonymi pomidorami – bez wysiłku podczas gotowania, bez ryzyka, że coś się zabrudzi, bez większego sprzątania, obiad idealny do lunchboxa.

  • Przepis na Focaccie z oliwkami
    Label
    W E G E

    Przepis na Focaccie z oliwkami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    14,99  z VAT

    We Włoszech lekka i puszysta foccacia jest podawana z oliwą jako przystawka przed głównym posiłkiem, ale także jako dodatek do innych potraw.

  • Przepis na Czosnkową pastę z białej fasoli
    Label
    W E G E

    Przepis na Czosnkową pastę z białej fasoli (400g) | zero waste

    0 out of 5
    14,99  z VAT

    Ze względu na charakterystyczny zapach świeżego czosnku do pasty dorzuciłem sporo natki pietruszki – dzięki niej można łatwo pozbyć się zapachu czosnku z ust.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.