Najlepsze przepisy - Jedzeniowy - Przepis w Garze

4

przepisy jedzeniowy Jakub Zieliński

Przepisy od jedzeniowy.com – Jakub Zieliński

JEDZENIOWY.COM to prowadzony przez Kubę blog zawierający przepisy na wegetariańskie i wegańskie dania. Przepisy kierowane są do wegan i wegetarian, ale także do mięsożerców, którzy chcieliby spróbować nowych smaków! Kuba o sobie: „Mogłem zostać blogerem modowym, ale uznałem, że rozsądniej będzie pisać o jedzeniu”. Jeśli chodzi o życiowe priorytety, to smaczne jedzenie jest dla niego zdecydowanie wyżej, niż pełna szafa (chyba że mówimy o szafie pełnej akcesoriów kuchennych). Wiecznie brakuje mu czasu, przez co jego hobby stało się rozciąganie doby. W nadprogramowym czasie gotuje, fotografuje i pisze.

 W kuchni preferuje eksperymenty, niż ścisłe trzymanie się przepisów – gotowanie według niego powinno być przede wszystkim świetną zabawą, a nie przykrym obowiązkiem! Jedyne co może wtedy grozić, to nieudane danie, lecz z każdej porażki można wyciągnąć wnioski – i to właśnie jego zdaniem jest w gotowaniu najważniejsze – doskonalenie własnego warsztatu przez eksperymenty i doświadczenia. Kuba sugeruje: nie można popadać w monotonię i gotować w kółko tego samego. Osobiście uważa, że jedzenie powinno łączyć, a nie dzielić – radość ze wspólnego posiłku jest o wiele lepsza, niż toczenie bojów o kulinarne poglądy i preferencje. Szkoda czasu na walki, przecież wtedy można jeść.

  • Przepis na Doskonałe chili sin carne
    Label
    W E G E

    Przepis na Doskonałe chili sin carne (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Aromatyczne i pachnące, pełne smaku wegańskie chili sin carne, które jest świetną alternatywą dla popularnego, mięsnego chili con carne, którym zajada się cały świat.

  • Przepis na Węgierskie leczo z ciecierzycą
    Label
    W E G E

    Przepis na Węgierskie leczo z ciecierzycą (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Z podróży na Węgry, oprócz zdjęć, pamiątek i wspomnień przywiozłem kilka pomysłów na nowe przepisy, które mogłyby pojawić się na blogu. Oto jeden z nich – węgierskie leczo z ciecierzycą.

  • Przepis na Focaccie z oliwkami
    Label
    W E G E

    Przepis na Focaccie z oliwkami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    14,99  z VAT

    We Włoszech lekka i puszysta foccacia jest podawana z oliwą jako przystawka przed głównym posiłkiem, ale także jako dodatek do innych potraw.

  • Przepis na Czosnkową pastę z białej fasoli
    Label
    W E G E

    Przepis na Czosnkową pastę z białej fasoli (400g) | zero waste

    0 out of 5
    14,99  z VAT

    Ze względu na charakterystyczny zapach świeżego czosnku do pasty dorzuciłem sporo natki pietruszki – dzięki niej można łatwo pozbyć się zapachu czosnku z ust.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.