Najlepsze przepisy - Jedzeniowy - Przepis w Garze

Jedzeniowy – Jakub Zieliński

przepisy jedzeniowy Jakub Zieliński

Przepisy od jedzeniowy.com – Jakub Zieliński

JEDZENIOWY.COM to prowadzony przez Kubę blog zawierający przepisy na wegetariańskie i wegańskie dania. Przepisy kierowane są do wegan i wegetarian, ale także do mięsożerców, którzy chcieliby spróbować nowych smaków! Kuba o sobie: „Mogłem zostać blogerem modowym, ale uznałem, że rozsądniej będzie pisać o jedzeniu”. Jeśli chodzi o życiowe priorytety, to smaczne jedzenie jest dla niego zdecydowanie wyżej, niż pełna szafa (chyba że mówimy o szafie pełnej akcesoriów kuchennych). Wiecznie brakuje mu czasu, przez co jego hobby stało się rozciąganie doby. W nadprogramowym czasie gotuje, fotografuje i pisze.

 W kuchni preferuje eksperymenty, niż ścisłe trzymanie się przepisów – gotowanie według niego powinno być przede wszystkim świetną zabawą, a nie przykrym obowiązkiem! Jedyne co może wtedy grozić, to nieudane danie, lecz z każdej porażki można wyciągnąć wnioski – i to właśnie jego zdaniem jest w gotowaniu najważniejsze – doskonalenie własnego warsztatu przez eksperymenty i doświadczenia. Kuba sugeruje: nie można popadać w monotonię i gotować w kółko tego samego. Osobiście uważa, że jedzenie powinno łączyć, a nie dzielić – radość ze wspólnego posiłku jest o wiele lepsza, niż toczenie bojów o kulinarne poglądy i preferencje. Szkoda czasu na walki, przecież wtedy można jeść.

Zobacz koszyk “Przepis na Kremową zupę z czerwoną soczewicą (6 porcji) | zero waste” został dodany do koszyka.
  • Przepis na Wegańskie klopsiki z tofu
    Label
    W E G E

    Przepis na Wegańskie klopsiki z tofu (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Piękna, rumiana skórka, która otacza miękki środek – niebo w gębie! Wegańskie pulpety wyśmienicie smakują w połączeniu z makaronem spaghetti i sosem pomidorowym.

  • Puszyste placuszki owsiane
    Label
    W E G E

    Przepis na Puszyste placuszki owsiane (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    Placuszki owsiane – miękkie i puszyste, idealne w smaku, szczególnie z dodatkami – dżemem czy owocami.

  • Przepis na Pieczone warzywa korzeniowe
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczone warzywa korzeniowe (3 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Pieczone buraki, cebula, marchewka – to moje ulubione trio. A do smaku, żeby nie było nudno, pieczone ziemniaki, czosnek, pietruszka, bataty, seler – im więcej warzyw, tym lepiej.

  • Przepis na Pieczarkowy strogonow z makaronem
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczarkowy strogonow z makaronem (3 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Pieczarkowy strogonow. Wegański strogonow to oczywiście odpowiednik klasycznego strogonowa. wystarczy odjąć mięso, a i tak jest pysznie!

  • Przepis na Doskonałe chili sin carne
    Label
    W E G E

    Przepis na Doskonałe chili sin carne (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Aromatyczne i pachnące, pełne smaku wegańskie chili sin carne, które jest świetną alternatywą dla popularnego, mięsnego chili con carne, którym zajada się cały świat.

  • Przepis na Czekoladowy krem z czerwonej fasoli
    Label
    W E G E

    Przepis na Czekoladowy krem z czerwonej fasoli (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Czekoladowy mus z czerwonej fasoli, czyli półpuste kalorie – jest trochę klasycznych słodyczy, czyli czekolady, ale jest też pożywna czerwona fasola, która zawiera sporo białka i błonnika.

  • Przepis na Ciasteczka z ciecierzycy
    Label
    W E G E

    Przepis na Ciasteczka z ciecierzycy (11 sztuk) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Moje fit ciastka z czekoladą mają wiele zalet – zawierają dużo białka (jedno ciastko ma go prawie 3 gramy!), są bezglutenowe, są słodzone naturalnym syropem

  • Przepis na Kremową zupę z czerwoną soczewicą
    Label
    W E G E

    Przepis na Kremową zupę z czerwoną soczewicą (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Zupa z soczewicy to cudowna mieszanka smaków i zapachów – słodycz marchewki, kwaśny smak soku z cytryny, aromat świeżo zmielonego kuminu – po prostu pycha!

  • Przepis na Makaron z pesto z pistacji
    Label
    W E G E

    Przepis na Makaron z pesto z pistacji (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Pesto z pistacji smakuje świetnie w połączeniu z makaronem. Muszę przyznać, że nie zjadłem całego sosu z makaronem – reszta powędrowała na kanapki jako pasta – i było równie pyszne!

  • Przepis na Makaron z papryką, pietruszką i kaparami
    Label
    W E G E

    Przepis na Makaron z papryką, pietruszką i kaparami (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Proste, szybkie i sycące danie – i można je zabrać ze sobą wszędzie, bez obawy, że sos pobrudzi zawartość torby, czy plecaka.

  • Przepis na Daktylowe batoniki z amarantusem
    Label
    W E G E

    Przepis na Daktylowe batoniki z amarantusem (6 sztuk) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Daktylowe batoniki przygotowuje się bardzo szybko – wystarczy zmielić daktyle z masłem orzechowym i wiórkami kokosowymi, dodać amarantus i pokroić – batoniki gotowe!

  • Przepis na Zupe krem z kalafiora
    Label
    W E G E

    Przepis na Zupe krem z kalafiora (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Rewelacyjna, kremowa zupa z kalafiora, z dodatkiem koperku i curry. Szybki i prosty obiad, który każdemu zasmakuje.