Alergeny - Przepis w Garze

Alergeny

Wykaz alergen贸w w posi艂kach

Zgodnie z rozporz膮dzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat zrywno艣ci, kt贸re ze szczeg贸lnym uwzgl臋dnieniem alergen贸w, musza台 by膰虂 艂atwo dost臋pne tak, aby rodzic mia艂 艣wiadomo艣膰虂, 偶e w odniesieniu do danej zrywno艣ci wyst臋puj膮台 kwestie zwi膮zane z alergiami i nietolerancja台 pokarmowa台.聽

W zwi膮zku z powy偶szym przekazujemy pa艅stwu list臋 alergen贸w w poni偶szej tabeli.

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJ膭CE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

NUMER ALERGENU NAZWA ALERGENU
1 Zbo偶a zawieraj膮ce gluten (pszenica, zbyto, j臋czmie艅虂, owies, orkisz, orkisz) oraz produkty pochodne.
2 Skorupiaki oraz produkty pochodne.
3 Jaja i produkty pochodne.
4 Ryby i produkty pochodne.
5 Orzeszki ziemnie, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne.
6 Soja i produkty pochodne.
7 Mleko i produkty pochodne.
8 Orzechy: migda艂y, orzechy laskowe, w艂oskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne.
9 Seler i produkty pochodne.
10 Nasiona sezamu i produkty pochodne.
11 Dwutlenek siarki i siarczany w ste台z虈eniach powyz虈ej 10mg/kg lub 10mg/ wprzeliczeniu na S02
12 艁ubin i produkty pochodne.
13 Mi臋czaki i produkty pochodne.

Do przygotowania posi艂k贸w u偶ywane sa台 przyprawy: pieprz prawdziwy i zio艂owy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zio艂a prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producent贸w mog膮台 one zawiera膰虂 艣ladowe ilo艣ci: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Koszyk Przepis usuni臋ty. Undo
  • Koszyk jest pusty.